Vaccinul anti-COVID produs de Moderna va fi administrat începând cu 01 februarie

România va utiliza în campania de vaccinare împotriva COVID-19 și serul produs de compania Moderna. Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, administrarea noului vaccin va începe din 1 februarie. În cazul acestui ser, rapelul se realizează la 28 de zile de la imunizare.

De asemenea, reprezentanții CNCAV au reamintit faptul că, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domeniilor esenţiale.

„Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, se arată în comunicatul Comitetului.

Potrivit CNCAV, toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail se va primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea „Programările mele”, direct în platformă.

„Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată”, se mai arată în comunicat.

sursa foto: stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: