Ungaria și alte state oferă ajutor României

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a declarat astăzi că 50 de persoane care necesită îngrijire intensivă vor fi tratați în două spitale din Ungaria, iar cele două țări vor rezolva problemele logistice în următoarele zile. Această soluție vine la o săptămână după ce un reprezentant al Ministerului de Externe de la Budapesta a dezvăluit că ministrul trimisese o scrisoare către România pentru a oferi sprijin pacienților cu coronavirus. 

În urma activării Mecanismului european de Protecție Civilă, România a primit, de asemenea, 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, urmând ca alte 200 de aparate să fie trimise din Olanda. Marți seară au ajuns din Italia și 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, folosiți în tratamentul anti-Covid.

Conform ultimelor date transmise de autoritățile române, în spitalele din România erau 1.676 de pacienți internați la Terapie Intensivă.

“Ungaria oferă sprijin României prin preluarea unor pacienți aflați în stare gravă, care necesită terapie intensivă. Spitalele din regiunea de graniță din Ungaria au capacitatea de a oferi ajutor României în lupta împotriva pandemiei. Suntem recunoscători pentru acest ajutor oferit de țara vecină în aceste momente de criză, asemănător ajutorului oferit de alte țări Europene în semnul solidarității. Mulțumim Ungaria”, a fost mesajul postat pe Facebook de ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: