Tăriceanu se rupe definitiv de liberalism și trece la PRO România

Călin Popescu Tăriceanu renunță definitiv la ”liberalism” trecând cu întreaga echipă ALDE, la PRO România, partidul condus de Victor Ponta. La această oră, fostul premier al României face declarații la sediul Pro România cu privire la această mișcare politică a celor două partide.

ALDE dispare după cinci ani și jumătate de existență. Scorul extrem de slab obținut la alegerile locale, sub 3%, la nivel național, l-a speriat pe președintele grupării, Călin Popescu Tăriceanu, care încearcă din răsputeri să-și asigure un loc în viitorul legislativ, care va fi format după alegerile parlamentare din luna decembrie.

Călin Popescu Tăriceanu a găsit o portiță deschisă în partidul condus de Victor Ponta și speră că trecerea sa și a colegilor săi în această formațiune îi va asigura un nou mandat de parlamentar.

Nici PRO România nu se poate lăuda cu rezultatul obținut la alegerile locale, gruparea a obținut doar 4,68%, un procent sub așteptări. Partidul construit în jurul fostului social-democrat, Victor Ponta, a reușit să-și creeze o rețea de filiale la nivel național, însă în cele mai multe cazuri, ele nu au confirmat, ratând la mustață prezența în consiliile locale și județene.

Mișcarea politică a celor două grupări este menită să coaguleze simpatizanții celor două partide, cu scopul declarat de a atinge pragul de 5%, ce le-ar asigura candidaților PRO România prezența în noua configurație a legislativului.

Noua formațiune politică va purta numele de partidul Pro România Social Liberal.

Foto: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: