Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se pot programa online la consultații, începând cu această lună.

Începând cu această lună, pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se pot programa online la consultații, ori își pot vizualiza, tot online, rezultatele analizelor medicale efectuate, direct pe pagina de Internet a unității sanitare.

„Pe site-ul https://scjucluj.ro/ este funcțională rubrica „Programări Online”, unde solicitanții pot să își aleagă cabinetul pentru care doresc să se programeze, medicul, precum și ziua și intervalul orar pe care îl preferă, în funcție de locurile libere pentru medicul selectat.

Pacienții pot folosi această metodă de programare, pentru că este rapidă, modernă și fiecare persoană poate vedea toate intervalele orare disponibile, astfel încât să își rezerve consultul în funcție de propriul program.

În paralel, funcționează și programarea telefonică, însă tendința este ca pe viitor programările să se facă în cea mai mare măsură online”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean.

Tot pe pagina spitalului este disponibilă și rubrica „Vizualizare Buletin de Analize”. În această secțiune, pacienții care au beneficiat de investigații medicale în cadrul laboratoarelor spitalului pot introduce numărul cererii de analize și codul de acces web, informații care se regăsesc cererea de analize tipărită la momentul recoltării probelor, pentru a vizualiza online buletinul de analize cu rezultatele aferente investigațiilor.

În acest fel, pacienții vor economisi timp, având posibilitatea de a vizualiza online rezultatele analizelor medicale, nemaifiind nevoie să se deplaseze fizic la spital pentru ridicarea buletinului de analize.

„Am constatat, la momentul prioritizării problemelor cu care se confruntă spitalul, că nu exista o strategie reală cu privire la siguranța și satisfacția pacienților. Din punctul meu de vedere, siguranța și satisfacția pacientului reprezintă cei mai importanți piloni ai strategiei de managment. De aceea, mai ales în contextul generalizat al digitalizării sistemului de sănătate, implementarea modulelor de programare online și a celui de vizualizare a analizelor medicale sunt pași înspre normalitate și contribuie la confortul pacienților noștri,” a explicat managerul SCJU Cluj-Napoca, prof. dr. Claudia Gherman.

Modulul „Programare on-line” și modulul „Vizualizare Buletin Analize” funcționează de la începutul lunii octombrie și sunt integrate sistemului informatic medical al spitalului – ATLAS Med, facilitând astfel preluarea automată a informațiilor medicale și respectând, în același timp, standardele de siguranță a datelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: