Masca redevine obligatorie în spațiile publice deschise, în localitățiile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000

Ordinul semnat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în toate spațiile deschise în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori a fost publicat, miercuri seara, în Monitorul Oficial. Prin urmare, ordinul intră în aplicare, ceea ce înseamnă că purtarea măștii pe stradă devine obligatorie și la Cluj-Napoca unde incidența este mai mare de 8 cazuri la mia de locuitori.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

„Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise”, a informat Ministerul Sănătăţii.

MS precizează că vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, „în mod individual” sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, arată MS.

La Cluj-Napoca, rata de infectare a atins pragul de 8,76 la mie iar miercuri Comitetul Județean pentru Situații de urgență a dispus interzicerea circulației persoanelor nevaccinate între orele 20 și 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: