Klaus Iohannis consideră că alegerile parlamentare nu ar trebui amânate

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă, organizată azi după amiază de administrația prezidențială că alegerile parlamentare nu ar trebui amânate, chiar dacă în acest moment situația epidemiologică la nivel național este alarmantă.

Iohannis a explicat că amânarea cu trei luni a alegerilor nu ar reduce din riscurile infectării cu noul coronavirus, întrucât în opinia președintelui situația pandemiei nu va fi ameliorată semnificativ în următoarele 4-5 luni, iar alegerile parlamentare trebuiesc făcute. Șeful statului a mai argumentat că autoritățile sunt pregătite să organizeze aceste alegeri și a dat exemplu alegerilor locale care au fost desfășurate în condiții de siguranță, folosindu-se circuite separate pentru intrare-ieșire, termometru de scanare și verificându-se respectarea purtării măștii de protecție.

Klaus Iohannis le-a recomandat politicienilor să-și mute campania electorală în online și in media și să renunțe la contactul direct cu oamenii, pentru a reduce la minim riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Foto: news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: