Emil Boc: “În momentul de față suntem ca și pe front”

“În toată lumea subiectul Corona Virus este încă foarte disputat. Trăim cele mai complicate vremuri de la gripa spaniolă și sperăm să nu dureze mai mult de 2 ani de zile această maladie.

Clujul nu stă mai rău decât alte județe din țară, doar că la Cluj se testează mai mult, astfel încât avem și mai multe persoane pozitive. Sistemul de raportare nu face referire și la numărul de oameni testați ci doar la numărul de cazuri, astfel că situația la nivel național pare mai gravă statitic. Este bine că se testează în plus la Cluj, deoarece astfel se pot izola cazurile.

Cea de-a 2 etapa a pandemiei este una mai complicată, decât prima, după cum se poate vedea. După predicițiile făcute de specialiști la nivel mondial se va ajunge la 2 milione de decese în următoarele 3 luni și din păcate nimeni nu este scutit de un asemenea risc, așa că fiecare trebuie să facem mai mult decât până acum deoarece predicțiile sunt îngrijorătoare. Până acum, în 7 luni s-au înregistat un 1 milion de decese la nivel mondial, iar situația nu merge înspre bine dacă se prevede că în următoarele 3 luni, se vor mai înregistra înca 1 milion de decese.

În momentul de față suntem ca și pe front, cadrele medicale sunt în prima linie. Spitalele din Cluj sunt unele dintre cele mai bune din țară privind tratarea virusul Covid, astfel încât procentul oamenilor vindecați la Spitalul de Boli Infecțioase fiind unul de 98%, devenind astfel un spital model de bună practică la nivel național.

Trebuie sa fim solidari cu cei din prima linie a frontului. Spitalul Clujana a devenit si el spital Covid, s-au suplimentat locuri atât la terapie intensivă cât și pe secții dar suntem la limită. Din nefericire, mai urmează o fază de creștere, de abia prin noiembrie, se va intra în faza de platou după care vor exista diferite fluctuații, iar până la finalul lunii decembrie previziunele făcute de specialiști ne spun ca numărul de cazuri vor tot crește.

Nu murim 2, 3 luni de zile dacă facem doar lucrurile necesare. Toată Europa suferă dar noi, România dacă trecem la măsuri mai restrictive ne omorâm economia. Trebuie să actionăm ca și națiune nu ca și turma”. a declarat edilul Emil Boc într-o emisiune radio.

Foto: B1 Tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: