Emil Boc îi încurajează pe clujeni să folosească mijloace de mobilitate alternativă

În această duminică, pe esplanada dintre BTarena și Cluj Arena a avut loc evenimentul Smart Mobility Cluj, care a adus în fața clujenilor ultimele concepte în materie de mobilitate sustenabilă. Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere, motociclete sau trotinete electrice. Totodată, au fost prezentate și dezbătute informații despre variate tehnologii de mobilitate urbană.

Încurajez pe toată lumea să folosească mijloace de mobilitate alternativă cât de des au ocazia, deoarece ea vine la pachet cu beneficii atât pentru mediul înconjurător cât și pentru propria sănătate – dacă vorbim de mijloacele de micromobilitate.

Creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general reprezintă în continuare o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca.

Preocuparea pentru o mobilitate sustenabilă la nivelul orașului și al zonei metropolitane – respectiv pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în comun din Cluj-Napoca – este constantă; încercăm în permanență să găsim surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector și încurajăm prin variate politici publice utilizarea noilor tehnologii în materie de mobilitate. Proiectele recent finalizate de primărie, cele aflate în derulare și pregătire au această componentă de încurajare a mobilității alternative: de la stații de încărcare pentru vehicule electrice la utilizarea de senzori și noi tehnologii în general pentru optimizarea tuturor parametrilor care ne interesează ca cetățeni ai orașului. – declarat primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc după participarea la Smart Mobility Cluj.

Pe lângă tramvaie, troleibuze, autobuze electrice, Clujul se pregătește de ce mai sigur mijloc de transport în comun urban, metroul, care este în studii de prefezabilitate și are un orizont de timp de 20 de ani.

Sursa foto: Facebook / Emil Boc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: